2008-12-20

Engdahllund

Peter Englund blir ny ständig sekreterare i Svenska Akademien. Det är en värdig efterträdare till Horace Engdahl. Englund har ju i likhet med Engdahl karisma och en förmåga att kommunicera. Den intellektuelle giganten Horace Engdahl har blivit folklig och Englund är folklig redan från början.

Men stämmer det verkligen att Peter Englund är professor vid Dramatiska Institutet? Förvisso påstås så i SvD och på Akademiens webbplats. Men på Dramatiska Institutets webbplats saknas uppgift om detta och Nationalencyklopedien säger att Engdahl var professor vid Dramatiska institutet 2001–06. På Englunds egen webbplats står det:
Mellan åren 2001 och 2005 var jag professor i Narratologi - läran om berättandet - på Dramatiska Institutet i Stockholm. Jag har fortfarande kontakter med den institutionen).
Men egentligen spelar det ingen roll om Englund är professor eller inte. Vem kommer bättre än någon annan att kunna presentera litteraturpristagaren än någon som varit eller är? professor i historiskt och socialt berättande vid Dramatiska Institutet.

Jag har länge tjatat om en bloggare i Svenska Akademien men nu är till och med Akademiens ständige sekreterare bloggare. Peter Englunds blogg
Dagens skämt blir: ÄNTLIGEN

SvD, SvD, DN, Aftonbladet, Aftonbladet, Sydsvenskan

Bloggar om , ,

Inga kommentarer: