2008-12-13

Katrine Kielos har aldrig varit i stallet

Den socialdemokratiske debattören och tillförordnade debattören för Dagens Arena missar det mesta när hon i senaste numret av Fokus skriver under rubriken "Våra djuriska politiker". Katrine Kielos skriver:
Lena Askling skrev i Aftonbladet om att Lena Forsberg vid Luleå Tekniska högskola studerat hur kvinnligt ledarskap formas i stallet. Mona Sahlin har tydligen varit tredjeskötare åt en häst och det menar Askling är en politisk merit. »Att hantera ett stort, starkt djur med egen vilja kräver ledarskap«, skriver Askling och »stort, starkt, djur med egen vilja« är egentligen en ganska bra beskrivning av det socialdemokratiska arbetarepartiet. »Det är dags förSahlin att ta fram ledarskapet hon lärde hos Bullen i stallet«, uppmanar Askling men frågan är om inte Reinfeldt och Borg hunnit före.
Det är ju främst moderaterna som bedriver politik genom piskor och morötter. Anders Borg har surrat sig vid utbudspolitiken. Men den här typen av kriser kan inte lösas vare sig med morötter, piskor, sockerbitar eller något annat från My Little Pony.

För det första blev Mona Sahlin faktiskt förstaskötare på Bullen. Det är en detalj Kielos uppenbart missat. Men värst av allt är att Katrine Kielos tror att kontakt med hästar handlar om morot och piska. Så otroligt pinsamt att Katrine Kielos inte fattat att det ledarskap som utvecklas i stallet handlar om ordning och reda samt att en häst hanteras genom beslutsamhet. Den som har med hästar att göra måste ofta fatta snabba beslut och vara konsekvent. Moroten och piskan är underordnad i ledarskapet.

Om Katrine analyserar politik utifrån sina föreställningar om människan och hästen är hennes analyser av intet värde.

Bloggar om ,

Inga kommentarer: