2008-12-07

Hur ska detta gå?


Vad bra att Mona Sahlin visar beslutskraft och lyckas ena Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet att gå ut i en manifestation med målet att bilda en gemensam regering efter riksdagsvalet 2010. Men Aftonbladets politiska kommentator Lena Melin är sunt skeptisk och uttalar: – Jag kan inte förstå hur de ska lyckas när det gäller exempelvis utrikespolitiken och skatter och företagande. Det är en sund skeptisism och det är nog inte osannolikt att det snart visar sig att Vänsterpartiet hänger kvar i sina gamla tankar. I intervjun på Youtube är Lars Ohly knappast övertygande om hur det gått till när hans parti gett upp synen på reglerna kring statsbudgeten.

Det ska bli väldigt intressant att se hur de fem grupper som nu bildas ska komma fram till en gemensam syn kring regeringsalternativet. Om Reinfeldt har problem med att Kristdemokraterna har svårt att hänga på tåget är det inget att jämföra med hur nu Mona Sahlin ska baxa Vänsterpartiet mot en gemensam regeringsförklaring. Vänsterpartiet har ju för vana att formulera en politik med utopiska inslag och om man får tro Demoskop är Vänsterpartiet det tredje största partiet.

Mona Sahlin öppnade med att säga att regeringsalternativet ska bjuda på rättvis, grön och spännande politik. Rättvis och grön låter bra men jag tvivlar på att det kommer att handla om en "spännande politik".

Newsmill, Jobbkrisen fick oss gå ihop om regeringssamarbete

DN, Aftonbladet, SvD, Sydsvenskan

Inga kommentarer: