2007-01-04

Heja Gröning

-Lotta Grönings debattsida funkar inte, säger DN:s debattchef Mats Bergstrand. Han tycker att Aftonbladets debatt där man blandar insändare, debattredaktörens inlägg med debattartiklar blir kökkenmödding*.

Jag tycker att det är ett märkligt utspel av Mats Bergstrand. Dispositionen på Aftonbladets debattsida innebär att ganska breda grupper kan hitta texter som passar dem. På goda grunder vågar jag påstå att det därigenom blir fler som hittar fram till annat än insändarna.

Jag har inget emot DN-debatt. Men från december minns jag bara MUF-ordförandens puertila bombhögerdeklaration och de frekventa inläggen av eller om justitekanslern Göran Lambertz. När det gäller JK hade man i och för sig bra draghjälp av SvD Brännpunkt.

En annan bra grej med Aftonbladet Debatt är att filosofiprofessorn Torbjörn Tärnsjö inte abonnerar på omnipotenta debattinlägg.

*Kökkenmödding är ursprungligen en arkeologiterm som betecknar en boplatsavlagring av skaldjursskal, uppblandade med djurben, flintavfall, keramik och rester av härdar. Alltså en avskrädeshög det vill säga det vi har i soptunnan.

4 januari 2007. Dagens Media, Redaktörerna för DNs och Aftonbladets debattsidor sågar konkurrentens debattsida

Andra bloggar om: ,

Inga kommentarer: