2008-10-20

Tomma bänkar på Medis och Råsunda


SvD har rätt: Bajen bäst i stan.

Själv lämnade jag Stockholm vid lunchtid och återkommer inte förrän fredag kväll. Det närmasta av Bajen jag sett idag var denna vackra soffa på Medborgarplatsen. Inga förbannade bengaler och härnadståg.

En nära anhörig med tjänsteutövning på derbyt SMS:ade kl 20:08:
Ditt folk får arenan att brinna lite lätt.
Med tanke på att delar av Bajens läktare var avstängd och lika tom som bänken på Medis svarade jag klämkäckt från fjärran ort:
Söder Bröder glöder.
Nu läser jag dock att det var bus på läktarna och att man satte eld på några banderoller. Ack så tråkigt. Men tråkigast av allt är att läktarna gapade halvtomma på grund av att några fans sabbat vid ett tidigare derby. En stor del av södra läktaren var avstängd enligt beslut av Fotbollförbundets disciplinnämnd. Många sköna kulor försvann ur klubbkassan. Tack för det.

Aftonbladet, DN

Bloggar om , , , ,

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det var inget bus, på läktaren var det bra stämning med massor av sång, flaggor och bengaler.

Att det började brinna var en ren olyckshändelse då en avslocknad bengal rullade och la sig ovanpå en pappersbanderoll. Det låter dramatiskt att det började brinna, men samtidigt - det var folktomt så inget mer än att papperet hade brunnit upp hade kunnat hända.

Per Westberg sa...

Kul att det var bra stämning. Om inte annat måste det ha blivit bra stämning när målen trillade in.

Men bengaler är förbjudna och det är ingen mänsklig rättighet att gå på fotboll. Tänder man av bengalerna bryter man mot ordningsreglerna. Det är väl bus?

Synd att man inte kan nöja sig med bra stämning.

Anonym sa...

Vi verkar ha olika uppfattning om hur allvarligt man bör se på saker och ting. Ja, det är att bryta mot de nuvarande reglerna.

Men, det eldades bengaler långt innan det var förbjudet och ingen vill egentligen få bort det. Vilken spelare som helst skulle säga att det ger en fantastisk stämning. Bus, ja i polisens och fotbollsförbundets ögon kanske. För alla vanliga åskådare och de på planen så är det helt enkelt en schysst show.

Många fans ser det som så här att man inte kan acceptera ett förbud mot någonting som tveklöst kommer att förekomma oavsett om det är tillåtet eller ej - helt enkelt därför att det är en så självklar del av den läktarkultur som finns.

Per Westberg sa...

Jag tycker också bengaler är häftiga. Men samtidigt tror jag att fotbollförbundet med flera har goda argument för det förbud som införts.

Silvermunken sa...

skumt..

Jag gick själv förbi där igår och undrade varför det är så många bänkar uppsatta just där. vet du?

/Söderbrorsa
www.sprutnytt.blogspot.com

Per Westberg sa...

Ingen aning men det är en fin plats att sitta på. Lite upphöjt och så.