2009-11-16

Polisen tar alltid ned skylten


Bild: Denna skylt är nyuppsatt i Björkhallen på Medborgarplatsen. Den lär vara nedplockad av polisledningen inom en inte alltför avlägsen framtid. Att skyltmakaren då felaktigt skrivit både "län" och "polismästardistrikt" med inledande versaler spelar ingen roll. Men lite amatörmässigt är det.
Jag noterade idag att City polismästardistrikt öppnat ett poliskontor i Björkhallen vid Medborgarplatsen. Invigningen skedde i början av månaden och är ett i raden av lokala poliskontor. Under åren 2006-2007 öppnades 15 lokala poliskontor i Stockholms län. I den andra etappen, år 2009-2010, öppnas ytterligare tolv nya lokala poliskontor.

Att det numera finns ett lokalt poliskontor i Brandbergen är väl bra men att slå upp portarna på Medborgarplatsen verkar lite löjligt. Jag har sett polisens satsningar tidigare. De brukar inte var uthålliga. Man skaffar en lokal och efter några år är den borta. Orden om ny taktik och kontaktskapande är stora men av visionerna blir det intet. De enda som är glada är de polischefer som får uppträda offentligt i galonerna, de som får lyssna på de duktiga konstaplarna i poliskören och de politiker som får var med och klippa band och därmed uppfattas som handlingskraftiga.

Bloggar om ,

Inga kommentarer: