2009-11-29

Tragiskt landstingsråd i Blekinge

Dagens Medicin är en seriös tidning som inte skämtar till det om allvarliga saker. Men jag tar mig friheten att skoja lite.

För en tid sedan framförde det moderata oppositionslandstingsrådet Alexander Wendt i Blekinge kravet på en minnesmottagning för minnesutredningar. Grejen var bara den att det redan finns en sådan enhet i Blekinge. Wendt tvingas nu backa och erkänna att han inte kände till det hela.

Uppenbarligen hade han glömt faktum!!!

Men egentligen är det lite tragiskt kring detta landstingsråd. När han i höstas valdes som landstingsråd hade han endast stöd från det egna partiet. Alla andra partier, de borgerliga inräknade, lade ned sina röster. Orsaken handlar är att Wendt saknar förtroende efter att ha plockat ut ersättning för förlorad arbetsförtjänst under en tid då hans företag överhuvud inte haft någon verksamhet (läs Sydöstran). Wendt har varit omvittnat skicklig men det är illa att lyfta fram en person som uppenbarligen missbrukat landstingets ersättningssystem. Nog borde moderaterna i Blekinge ha kompetenta politiker som har rent mjöl i påsen. Politiker som när de tjänstgör som landstingsråd inte är ute med politiska krav som redan är uppfyllda. Detta oavsett om det handlar om okunskap eller minnesluckor.

Dagens Medicin, Landstingspolitiker hade inte koll på minnesmottagning
BLT,

1 kommentar:

Leif Ekstedt sa...

Det har tydligen inte varit någon hemlighet, att Alexander Wendt haft fingrarna i syltburken.
Moderaterna som röstade igenom hans namn i Landstingsfullmäktige har tydligen råd, att tappa förtroendet.