2007-04-30

Cool åklagare

UPDATE: Åklagaren bestämde sig den 3 maj för att inte överklaga.


- Jag har inte sett domen ännu. Så jag kan inte lämna något besked i någon riktning, säger chefsåklagare Per Lindqvist som är osäker på om han ska överklaga domen i målet kring dataintrånget hos socialdemokraterna. Tre av de sex åtalade frikändes i en rättsaffär som går till historien med bland annat en partiledares avgång.

Men åklagaren har tagit helg och väntar med att uttala sig innan hann i lugn och ro tagit del av densamma uppe på åklagarkammaren.
Detta vittnar om en åklagare som koncentrerar sig på sitt arbete och bortser från den mediala uppmärksamheten han är inblandad i. En sund inställning.
Mitt tips är att åklagaren inte överklagar eftersom allt handlar om hur man värderar de tilltalades egna utsagor. Heder till Jodenius som hade ryggrad att erkänna och de andra, friade tilltalade, vet själva om de egentligen var skyldiga enligt åklagarens gärningsbveskrivning eller inte. Nu sätter vi punkt och hoppas att även den friade föutvarande partisekreteraren Johan Jakobsson och hans advokat Per E Samuelsson har omdömet att göra det samma.






Inga kommentarer: