2007-06-10

Ingen risk

UPDATE: Reinfeldt kommenterar debattartikeln i DN

Det är ett dramatiskt utspel som sker på DN Debatt idag när åtta moderata riksdagsmän säger att de kommer att agera i riksdagen om inte regeringen snarast driver fram en könsneutral äktenskapsbalk. Debattörerna gör även upp med de politiker som på DN Debatt den 1 juni framförde åsikten att det är ett biologiskt faktum att homoäktenskap är fel.

Skribenterna anser att det egna partiet inte satt ned foten tillräckligt för att visa var man står.

Motiven i dagens debattartikel visar på en öppenhet och känsla för att människor inte är lika. Argumenteringen är god men i verkligheten har jag en känsla av att det är ett spel för gallerierna. Dagen debattörer har givetvis en bred förankring i sitt eget parti och självklart drivs en ny äktenskapsbalk igenom oavsett att några andra riksdagsmän, en före detta statsminister och en förutvarande talan anser att äktenskapet kan inskränkas till att vara en institution för reproduktion. Moderata är sannolikt att räkna med när det gäller frågan om samkönade äktenskap.

Debattartikeln hade varit mer sensationell om den skrivits av ett antal kristdemokratiska riksdagsledamöter. Nu visar den bara på ett parti där det är högt i tak och det är ju givetvis ett sympatiskt drag. Är det partisekreteraren Per Schlingmann som ligger bakom upplägget månne (Läs SvD, Har nya moderaterna redan blivit gamla).

Nu kommer Twingly att ge svaret på hur het denna debattartikel är och hur mycket den engagerar. Debattartikeln från den 1 juni är idag länkad till 190 blogginlägg. Det är nog ett rekord i bloggengagemang.

Själv har jag skrivit "Möjligheten till samkönade äktenskap är ett biologiskt faktum".

Andra bloggar om: , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Knuff.se hittar över 200 länkar, men jag är inte säker på att det är ett rekord då ex. Elit-artikeln en gång i tiden låg runt samma antal.