2007-06-08

Jag känner inte igen mig själv

UPDATE: Kenny Olsson har avlidit under eftermiddagen. SvD, DN

Så här skriver Vargarnas ordförande Thina Johansson på klubbens webbplats:

Vår käre Kenny har idag lämnat oss. Han somnade stilla in i kretsen av sina närmaste efter att aldrig återfått medvetandet efter den tragiska olyckan. Vi känner oerhörd sorg och smärta, våra tankar finns hos Kennys familj, vi lider och sörjer med dem.
DN, Kompisarna minns en glad och positiv Kenny

Min ursprungliga text
Sportbladet offentliggör nu att speedwayföraren Kenny Olsson från Haninge som just nu kör för Norrköpingslaget Vargarna är hjärndöd efter en olycka i matchen mot Valsarna (Hagfors) på Kråkvilan i Norrköping. Vad detta betyder vet jag inte men enligt Vrinnevisjukhusets bulletin från sjukläget är han svårt hjärnskadad, tillståndet är kritiskt och prognosen är dålig.

Lasse Anrell säger i sin krönika att alla speedwaymatcher måste stoppas fram till dess man fått klart för sig varför så många svåra olyckor inträffar just nu. Anrell menar att om detta inträffat i boxningssporten skulle drevet ha gått. Även DN:s Johan Esk skriver kritiskt om säkerheten och kulturen i speedway.

Jag måste erkänna att jag inte känner igen mig själv när jag inte ropar på tävlingsstopp och omedelbara åtgärder. Jag är ju själv framme och hackar på boxningen titt som tätt. Just nu känns det svårt och det finns inga ord. Speedway är en fantastisk motorsport och en enorm publikupplevelse. Speedwayförare är stora idrottsmän som i mångt är unika. Bara det att köra VM parallellt med de nationella serierna är en bedrift. Ännu mer imponerande är alla ekipagen som rörs sig mellan Sverige, Polen och England där samma förare kör för olika lag.

Men när engelsmännen säger: - Racing is excellence, förstår jag inte riktigt vad de menar.

DN, Valsarna avsätter en halv miljon till säkerhet
DN, Åtgärdspaket på gång efter kraschen

DN, Säkerhet inte bara luftstaket
SvD, Tillståndet kritiskt för Olsson
SvD, Säkerheten måste prioriteras

Andra bloggar om:

Inga kommentarer: