2007-06-16

Nya Volvo V70 T6 (285 hk)

Foto: Volvo V70 T6 utanför Ärla kyrka den 16 juni 2007. Skribenten med båda händerna på ratten.

Volvo har varit snälla mot mig idag och jag har fått härliga upplevelser.

Under ett par månader har motorjournalister varit med på Events ute i Europa och fått provköra den nya V70-serien som rullar ut på vägarna i Sverige. Idag var det premiär för ett litet antal privatpersoner att testa nya V70 och XC70.

V70 T6
Själv fick jag chansen att testa Volvo V70 värstingen - T6 med en 3,0 liters motor på 285 hk. Och inte utan viss stolthet rullade vi på sörmländska vägar i vetskap om att en enorm kraft gömmer sig under huven. Den har man givetvis ingen nytta av och med vetskap om att bilen är lite törstig (11,3 l/100km) och i detta utrustningsalternativ kostar 513 000 kronor får nog någon annan köpa kärran.

Men en härlig upplevelse var det och den sexstegade Automat Geartronic AWD bidrar till fin åkkomfort.

Volvo XC70
Att köra en Volvo XC70 D5 AWD (185 hk) är inte heller helt dumt och givetvis är det härligt att få chansen att ge sig ut off road på bana. Denna bil känns som ett alternativ men jag måste läsa på miljöklassningen bättre. Vad innebär det till exempel att denna diesel är utrustad med partikelfilter som fångar upp 95 % av sotpartiklarna i dieselavgaserna?
Andra bloggar om:

3 kommentarer:

Folkomrostning Nu! sa...

Volvo ar en bra bil. Jag gillar ocksa Volvo och andra Amerikanska bilar. Manga tanker inte pa att Volvo och Saab numbera ar amerikanska.

Per Westberg sa...

Men lastbilarna och lastmaskinerna är hyggligt svenska. Men viktigast ändå är att de flesta Volvo rullar av bandet på Hisingen.

~Karin Långström Vinge~ sa...

Hur får du fotot så där med svart ansikte? Skulle jag vilja ha när vägkamerorna inte är snälla. :)