2007-08-11

Varför bjöd SSU inte in Morgan Johansson

Studio Ett fångade i går upp Politikerbloggens nyhet om att komikern Peter Wahlbeck tvingades av scenen under SSU-kongressen i veckan. Det var SSU-ordföranden i Örebrodistriktet, Emma Lindell, som tyckte att Peter Wahlbecks stand up var olämplig då han bland annat skämtade om feminism och hånade viktiga feministiska företrädare. Hon gick upp på scenen, förklarade att han inte var rolig och bad honom gå. Wahlbeck visade att han är en helt vanlig människa och gick.

Emma Lindells agerande är pinsamt och oförskämt. Bjuder man in Peter Wahlbeck får man nog stå sitt kast och begriper man inte vad som kan komma ur hans mun har man levt väldigt isolerat. Ingen tvingar den som blir upprörd att skratta. Det är bara att bita ihop och ta beställarna i örat.

Jag har sett många pinsamma artister dyka upp i fel sammanhang men givetvis kan man inte avbryta dem. Peter Wahlbeck får i sin kommentar en poäng när han konstaterar att LO-ordföranden Wanja Lundby Wedin vek sig av skratt under hans framträdande.

Jag tycker att Emma Lindell ska vara festkommitté nästa gång och att hon ska bjuda in Thomas Östros eller Morgan Johansson som toastmasters nästa gång. Eller Per Unkel kanske.

Politikerbloggen refererar händelsen

Politikerbloggen - Peter Wahlbeck: Jag tar inte betalt för mitt framträdande hos SSU


Andra bloggar om: ,

3 kommentarer:

la8pv sa...

...lyssnade på p1 och tyckte emma lidells var fantastisk att lyssna till - ofrivillig satir på hög nivå, någon MÅSTE bjuda in henne i nån show...

SKRATTADE HÖGT...

men så fastnade skrattet i halsen; idag SSuare, imorgon - minister... HJÄLP!!!

Per Westberg sa...

Alla gör vi misstag. Emma kan säkert bli statsråd. Det finns ju för överigt en film på Internet som visar finansministera Anders Borg i ett program med Aschberg. Även där kan man tänka: -och han är minister.

la8pv sa...

..precis - det illustrerar väl min poeng :-)

(du har nog kanske rätt, Pår, man får ju lite mer självdistans med åren)