2008-09-30

Fel logement

Att vissa polismän gick ut i media och kritiserade kommenderingsledningens strategi i samband med European Social Forum, ESF, i Malmö den 17-21 september har jag satt på kontot för fackligt missnöje. De flesta poliser vet att den taktik som användes vid Reclaim the cityaktionen är en framgångsrik taktik.

Men när polismännen uttrycker missnöje med förhållandena i boendet på nedlagda P2 i Hässleholm har jag förståelse. Skånska dragonregementet avvecklades för drygt åtta år sedan och är inget kul ställe längre även om det naturligtvis inte ser ut som 2000. P2 är numera en konferensanläggning under namnet Petvå men varför ska poliser behöva bo i Kasern Ramswärd.

Jag tycker att polismän som är borta från hemmet borde få bo på bättre ställen är en gammal kasern. Ystad Saltsjöbad skulle jag föreslå och där är ju även vissa scener från Wallander inspelade. Under ledighet och beredskap kan polismännen njuta av havet och läsa goda böcker. Det är också bra polistaktik.

Polismän som under flera dagar är på kommendering ska definitivt inte dela så många personer på varje toalett. Om en magsjuka drar igång kan konsekvenserna bli ödesdigra.

Slutligen kan man notera att det är en bra bit mellan Hässleholm och Malmö vilket väl verkar lite inneffektivt.

Men det är klart. Man ska spara pengar. Vilken tur att det med undantag för några få var hyggliga människor som hade politiska manifestationer i Malmö.

SvD

2 kommentarer:

Officer Mats sa...

Även jag är en statstjänsteman som dessa poliser fast jobbar inom Försvarsmakten.
Under min 15åriga karriär har jag aldrig fått bo på något "Saltsjöbad". Ledighet och beredskap under övningar har fått avnjutas just på gamla logement vid många tillfällen, utan upprörda röster i SvD.
Ja, officerare som under flera dagar är på kommandering delar ju på boende & dusch/toalett och detta har vi överlevt.
Varför göra skillnad på tjänsteman och tjänsteman?
/Mats

Per Westberg sa...

Nog har jag mött många officerare på hotell men det har då naturligtvis inte varit i samband med övningar.

Nu måste jag väl säga att det är jag personligen som rekommenderar Ystads Saltsjöbad för kommenderade poliser. Det är ju inte poliserna själva som krävt detta.