2007-09-21

Bärsärkagången

Jag läser i DN att de boende i bostadsrättsföreningar med småhus är de verkliga förlorarna när de nya fastighetsavgifterna ersätter fastighetsskatten. I artikeln berättar man om bostadsrättsföreningen Djingis Khan i Lund och det är inte utan att man tycker lite synd om bostadsrättsinnehavarna. De betalar en ordentlig slant för att köpa sin bostadsrätt men kan inte, till skillnad från oss med egna hem, dra av för de lån som belöper på fastigheten. Bostadsrättsföreningen måste ju ta in räntekostnaderna på avgifterna och dessa betalas av medlemmen med skattade medel. Många av bostadsrättsföreningarna med småhus har varit förlorare förr. Inte minst då bostadsfinansieringssystemen lades om på 90-talet.

Djingis Khan är ett kaxigt namn på en bostadsrättsförening.

Men i en annan del av Lund finns Sveriges coolaste gatuadress - Bärsärkagången. Tänk bara hur det låter om någon är våldsam eller ägnar sig åt skadegörelse på denna adress. Pettersson har gått bärsärkagång på bärsärkagången. Jag klistrar in en kartbild som visar till Bärsärkagången i Lund.



Bostadsrättsföreningen Djingis Khans webbplats

4 kommentarer:

Anonym sa...

Djingis Khan är sveriges mest socialistiska bostadsområde. Detta kommer inte löpa ohört förbi.

Per Westberg sa...

Djingis Khan. Han var tuff han.

Unknown sa...

Nu finns en namnlista på Internet som man kan skriva på för att visa att man finns och är besviken på det sätt på vilket Anders Borg och hans kollegor har genomdrivit sitt vallöfte.

http://www.tillandersborg.se

Anonym sa...

Hej! Jag kan meddela att det är väldigt lugnt här på Bärsärkagången (bor där). Det är nog nästan lika lugnt på Holmgången här intill... Du kan ju tänka hur roligt det är att uppge sin adress till olika instanser i samhället... ;-) Lite som Hassan när de skämtar om konstiga adresser...