2007-09-09

En olycka kommer sällan ensam

Marks kommun i södra Västergötland brukar inte vara platsen som levererar de stora nyheterna. Men frågan är om detta inte ändrats i helgen.

Jan Björklund bördig från Skene har blivit partiledare för folkpartiet. Skene är en förort till Kinna som ligger i Marks kommun. Och nu på kvällen toppar två nyheter SvD:s telegramsnurra. Dels har ett tåg krockat med en traktor i Horred och någon timma tidigare utbröt en brand i ett serviceboende på samma ort.

Grejen är bara den att Horred också ligger i Marks kommun. Man får inte vara skrockfull men ibland sägs det att en dålig nyhet sällan kommer ensam. Låt oss hoppas att Jan Björklund inte är någon dålig nyhet även om det hade varit roligare att se Cecilia Malmström som ledare för det liberala partiet.

Jag har alltid gillat landskapet i Marks kommun och det är det område i Sverige där det är störst chans att möta en Ferrari (möjligen undantaget Båstad någon vecka på sommaren). Givetvis kan man även komma att köra om en Ferrari för den delen. I Skene ligger nämligen den svenska importören av Ferrari och Maserati - von Braun Sports Cars. Synd att den begagnade Ferrari Enzo Sportkupén -04, är reserverad. Med en mätarställning på 750 mil går den loss på ynka 8.150.000 kronor. Putäll på er grefvar och baroner som Kolingen sa där han stod i fönstret till Operabaren och tittade in. [Teckning av Albert Engström i nummer 39 av Strix 1897]

Tur att det inte var den kärran som krockade med tåget.

Andra bloggar om:


2 kommentarer:

Karin sa...

En hel del kyrkliga nyheter i Mark har ju yours truly tyvärr fått stå för...

Per Westberg sa...

Ja så är det.