2007-09-22

Tjuv på häst

Jag läser en nyhet i Sydsvenskan som får mig att bli minst sagt fövånad. Under rubriken "Tungt kriminella till häst i det fria berättar man att sju intagna på Kirsebergaanstalten i Malmö varit ute och ridit islandshäst i Sjöbotrakten.

Hela artikeln vimlar av insinuationer och misstänkliggöranden. Inledningstexten är talande:
Rånare och andra kriminella uppsuttna på islandshästar strövade i går mellan gårdarna i Blentarps utkanter. Kriminalvården bjöd på en fem timmar lång Skåneutflykt i hästtrakterna sydväst om Sjöbo. Fångarna red in i byn. Ställde hästarna vid en lada. Klev in på Blentarps Byakrog. Och åt en dagens. Grekiska färsbiffar med potatisgratäng och sås.
Bra Kriminalvården. Självklart ska ni ta ut intagna och personal på ritt om det bedöms säkert. Det gör gott och visar på en fin sida av livet. Långt ifrån våld och de egotrippar som kännetecknar kriminaliteten. Det är bra att personal och intagna får positiva gemensamma erfarenheter i stället för det eviga tjafset på avdelningarna. Den som sett ljuset hittar vägen ur mörkret. Hästliv är ljus.

Buu för Sydsvenskans reporter Tobias Barkman som antagligen tycker att fångar ska sitta på vatten och bröd.

Andra bloggar om: ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Sverige ligger långt efter! Här i Storbritannien ger man misstänkta terrorister brittiska pass så att de kan flyga till Pakistan och få träning i sådant som terrorister behöver veta!
Leve friheten!