2008-05-01

Göran Perssons 1:a majtal


Bilden föreställer Stenhammars slott utanför Flen, Pressbild från Statens Fastighetsverk. Foto: Christer Dahlin, Projektfoto

Expressen skriver idag Göran Persson fort blev en ickeperson i partiet sedan han avgick som partiledare. Personligen trodde jag att det var hans mål. Men frågan är vilken koll Expressen har när man skrivet att Göran Persson idag förstamajtalar i Sköldinge utanför Kartineholm. Tidningen beskriver Sköldinge som ett sörmländskt gruvsamhälle med cirka 600 invånare.

Enligt min uppfattning är Sköldinge mer ett gravsamhälle än ett gruvsamhälle. Här vimlar av fornlämingar och detta med gruva hör verkligen till historien. Förvisso kan man fortfarande se en gruvlave i trakten av Sköldinge men gruvdriften i Kantorpsgruvan lades ner redan 1967. Om Sköldinge för dryga 40 år sedan kunde benämnas som gruvsamhälle är det nog inte helt relevant idag.

Däremot är det nog mer intressant att höra Göran Persson idag än Mona Sahlin. Tyvärr är det lite för långt att pipa iväg ner till Sköldinge och jag har förresten redan planerat in vårens sörmländska privatresa. Den 24 maj anordnar Statens Fastighetsverk sin happening Hemliga rum 2008. Då åker jag till Stenhammars gods utanför Flen och tar en liten titt.

Inga kommentarer: