2007-08-16

Finns det en Stureplanskultur

Det börjar nu bli riktigt besvärligt för de som tycker att det är kul att festa på krogarna kring Stureplan. Det börjar pratas om en Stureplanskultur, och den beskrivs inte företrädesvis som några kokainsnortande överklassungar, utan mer som människor som tappat moraliska gränser. Jag förutsätter att beskrivningen av Stureplanskulturen är en starkt schabloniserad bild.

Svenska Dagbladets kolumnist Anna Larsson, beskriver ingående de sexövergrepp som de båda Stureplansprofilerna A och B med krog på Kungsholmen gjort sig skyldig till. Hon skriver också om den Aftonbladetbloggande Alex Schulman som utlovar sin hustrus sexuella tjänster som pris i en tävling. Barnsligt så att det förslår.

Den 17 oktober 2006 skrev jag ett blogginlägg där jag reagerade med avsky på vad Schulman skrev om en handikappad man som varit på Grands Veranda samtidigt med Schulman. Min slutsats blev rekommendationen att Schulman skulle behöva ta ledigt ett par år och arbeta som personlig assistent.

Anna Larssons uppmaning till Aftonbladets chefredaktör är att ge Schulman sparken. Jag håller med. Schulman skulle behöva ett riktigt jobb i den riktiga världen.

Tänk att Alex Schulmans morfar var filosofie doktorn och Mjölbylektorn Sven Stolpe. Tänk vad den kloke, superintellektuelle, konservative katoliken från Malexander skulle ha sagt.

5 kommentarer:

devilkitten sa...

Jag har uppmanat till bojkott av sagde Schulmans blogg. Även om han inte får sparken så kan man åtminstone se till så att han inte blir läst...

~Karin Långström Vinge~ sa...

Och ännu mer löjligt blir det när stureplansprofilerna ger sig ut på turné på landsbygden för att visa upp sig.

Häromveckan var det ett helsidesreportage i Skaraborgs Läns Allehanda om nån fotograf med Paris Hilton-kopior som åkte vattenrutchkana på Skara Sommarland.

Puckosmulan sa...

Alex är också, tro det eller ej, en ganska bildad man.

Calle Fridén sa...

Ja, det krävs bildning för att verka så obildad. Men bildning har aldrig haft med hyfs eller empati att göra. Man kan vara extremt korkad fast man är bildad - och i vissa fall bekräftar man det när man skriver. Som Alex Schulman

Per Westberg sa...

Till yttermera visso är Carl Magnus Alexander Schulman adelsman.