2008-08-07

Kravet på god underhållning

Svenskans TV-krönikör Magnus Eriksson skriver under rubriken Public service – nu med reklam om Sveriges Televisions balansgång när det gäller "dold reklam", sponsring och avgifter för OS-sändningarna. Man kan inte annat än le åt Erikssons text när man läser om Anders Lundins vämjeliga egenproducerade sånger i Allsång på Skansen. Eriksson skriver:
Gränserna mellan reklam, korrekt nyhetsvärdering och underhållningskrav kan vara hårfina. Men det är inte rimligt att Anders Lundin i flera av sommarens program framför egna, nyskrivna låtar. De lever inte upp till de krav på ”god underhållning” som stadgas i SVT:s avtal med staten, och vi väntar bara på skivan med hans blygsamma bedrifter. Den lär komma.
Eriksson har nog rätt. I ett chatt i DN den 3 april fick Lundin frågan om vi kan förvänta oss en ny skiva snart? Anders Lundin svarade: "Tjaaa... Det rycker nog närmare"

Om nu inte skivan är i antågande så är det väl inte omöjligt att låtarna är en del i marknadsföringen av Scalateaterns "MYCKET KÄNSLIGA BITAR" med Anders Lundin, Lars In de Betou och Kerstin Ryhed som är på gång.

Ska jag vara lite petimäter måste jag rätta Eriksson när han påstår att Sveriges Televisions avtal med staten (sändningstillståndet) har ett krav på god underhållning. Så är det inte. Däremot ska SVT erbjuda ett mångsidigt kulturutbud med hög kvalitet. Det är inte riktigt samma sak. Länk till regeringens beslut om sändningstillsånd

Bloggar om , , ,

Inga kommentarer: