2009-02-25

Kårobligatoriet avskaffas av liberaltalibaner

Regeringen har idag lagt fram en proposition i vilken föreslås att kårobligatoriet avskaffas den 1 juli 2010. En liten tröst är att det införs ett litet statsbidrag för kårerna och att skattefriheten blir kvar.

Lars Leijonborg, som överlevt sig själv håller vämjelig och otroligt låg nivå när hans pratminus publiceras:
- Kårobligatoriet är lika fel som en gång kollektivanslutningen till Socialdemokraterna och statskyrkan var. Det har överlevt sig själv. Nationsobligatoriet infördes på 1600-talet och det är hög tid att det systemet går i graven.
Tänk om karlen kunde hålla sig till sak och inte ösa galla över socialdemokraterna för jämnan. Kollektivanslutningen, vilka få vet hur den egentligen fungerade, handlade inte om ett system som hade stöd i lag. När det gäller frågan om tillhörighet till Svenska kyrkan är det regler som avskaffades för nästa 60 år sedan.

Samma uttalande såg vi inte när adelns kvarvarande privilegier avskaffades häromåret.

Jag säger som den värdekonservative intellektuelle giganten, professor em Stig Strömholm, tidigare Rector Magnificus vid Uppsala universitet. -Liberaltalibaner vill radera unikt svenskt kulturarv.

DN Debatt 11 febr 2007

Pressmeddelande, DN, SvD

Bloggar om: ,

4 kommentarer:

Jan Sjöberg, Halmstad sa...

Jag säger som Fylking Sverige: "Äntligen"!!
Äntligen försvinner detta eländiga socialistslaveri. Äntligen!

Per Westberg sa...

Ja precis som Fylking kan man ropa när man bara vill skämta.

Arvid sa...

Vad ska man med kåren till? Den är ju faktiskt helt värdelös och gör inget som helst som inte nationerna gör bättre, dessutom utan att belasta skattebetalarna.

Men saker som rör alla nationerna då? undrar du kanske.

Det är det vi har kuratorskonventet till.

Kåren är bara en skattefinansierad språngbräda för diverse partipolitiska broilers.

Dessutom förespråkar man ganska extrema politiska åsikter och har mage att påstå att man talar för alla studenter trots att valdeltagandet är 5-10 %.

Good riddance!

Mats Rimborg sa...

Självklart ska vi ha föreningsfrihet. Varför ska någon tvingas vara medlem i en förening bara för att man vill skaffa sig en viss utbildning? Det är verkligen på tiden att kårobligatoriet avskaffas.