2009-02-22

Jobbigt att vara kommunjurist

TT går nu ut med en nyhet som fanns i Norrländska Socialdemokraten igår. Bakgrunden är att en arbetsledare inom socialtjänsten i Luleå fällts för bedrägeri sedan hon anställt och attesterat lön till anhöriga trots att de inte behövt arbeta. Uppståndelsen är nu stor sedan det visat sig att kommunen inte fört skadeståndstalan i samband med brottmålet. Rubrikerna är braskande och TT skriver "Kommun låter brottsling få miljon". NSD skriver "Inte ett öre tillbaka".

- Det var något nytt för mig. Orsaken måste utredas, säger socialnämndens ordförande Eva Bergström (s). På personalkontoret letar man efter kommunjuristen som åkt på resa till Japan och inte gått att nå.

Förhoppningsvis har kommunjuristen ett bra svar på frågan och det är ju inte omöjligt att man kommer att driva en skadeståndsprocess i särskild ordning. Jag håller det för ganska troligt och sannolikt kommer man inte bara stämma kvinnan som fällts för bedrägeri utan även hennes anhöriga som orättmätigt fått pengar. Samtidigt tippar jag att man inte kommer att få ut ett öre.

Är man kommunjurist har man givetvis mobilen med sig och förr eller senare svarar hon. Kanske sätter kommunjuristen sushin i halsen men detta fixar hon nog.

Jag har förresten berömt kommunjuristen i Luleå tidigare - Vaken kommunjurist

Inga kommentarer: