2007-11-25

Tidningsanka om Facebook eller


Blockad på Facebook
Jag läser i finlandssvenska Hufvudstadsbladet om Reidar Wasenius från Grankulla väster om Helsingfors. Han uppger att han blivit utkastad från Facebook då han varit inaktiv men samtidigt samlat på sig 773 vänner på tre veckor. Wasenius tror att det finns hemliga regler på Facebook och den första varningen ska han ha mottagit i en privat e-post där han ombads sluta.

Det är väl möjligt att Wasenius har rätt men borde det inte komma flera sådana här rapporter om det skulle finnas dolda regler som inte vinner acceptans. Med tanke på hur stor grej Facebook blivit är det intressant att konstatera att kritiken är relativt måttlig och att skeptikerna överlag finns bland kretsen som inte använder Facebook.

Reklam på Facebook
I går kväll gjorde jag bekantskap med reklam på Facebook. Under tiden jag skrev på en väns wall om Nationalencyklopedien dök det upp en bild, en text och en länk till Nationalencyklopedien. Förklaringen var att jag skrev länken http://www.ne.se/ och den transformerades automatiskt. Klart träffsäker marknadsföring men samtidigt lite skrämmande.

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: