2007-11-10

Vad innehåller Karl XII:s likfärd


I klostret i Santa Maria delle Grazie i Milano finns Leonardo da Vincis freskmålning "Den sista måltiden" från 1498. Aftonbladet plockar nu upp nyheten att en italiensk musiker och dataexpert hittat en kod i tavlan. Genom någon egendomlig projektion av tavlans bröd och händer framträder noter som om de spelas baklänges frambringar ett rekviem (Den katolska dödsmässan).

Nu rapporteras detta förvisso av AP och en Leonardo da Vinciexpert bedömer rönen som tänkbara men nog blir man en aning skeptisk och jag hissar skrönflagg.

Jag funderar nu på att dra upp till Nationalmuseum och kolla min teori att Gustaf Cederströms Karl XII:s likfärd kanske innehåller koder som visar att soldaterna sjunger "Jag vi elsker.."

Fresken Den sista måltiden - Webbplats

2 kommentarer:

Cyron sa...

Ja jäklar du, kriga på!

Galaxa sa...

Kolla då speciellt på killen näst längst fram på höger sida av båren. Det finns teorier som gör gällande att anledningen till att hans huvud lutar lätt åt vänster beror på att det lutat åt höger nyss och dessförinnan åt vänster osv, och att han därför möjligen har nynnat på "Viljen I veta och viljen I förstå..." vilket, om man spelar den baklänges och krypterar den, blir "Karl is dead, Karl is dead".