Jag brukar fråga på hotell hur stor andelen löskokta ägg är till frukosten. Vanligen är det 50 procent löskokta och 50 procent hårdkokta. Men rent generellt äter folk mer löskokta ägg. I Östersund har jag dock träffat på ett hotell som hade 60 procent hårdkokta på frukostbordet.
Det är väldigt intressanta saker man kan upptäcka om man är Nicke Nyfiken.
Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken - Hur man viker hotellnotor
Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken, Om restaurangbongar
Kyrkoordnaren som Nicke Nyfiken, Var ligger gamla gamla stationshuset i Nässjö
2 kommentarer:
Äter helst löskokta ägg, MEN restauranger är notoriskt oplitliga när det gäller att koka löskokta ägg, ofta är de slipprigt halvråa förmodligen pga. kokkärlets storlek. Det säkra valet - där man inte riskera att bli besviken och få rått ägg i knät - är hårdkokta ägg, eller att avstå ägg.
Ett annat problem är att äggen klockan 08:15 blivit rumsvarma.
Skicka en kommentar