2009-03-06

De demokratiska krafternas ansvar


UPDATE: Nu är demonstrationen igång och bland demonstranterna finns 100 maskerade aktivister som naturligtvis lever apa. Om det nu var lite krut i de demokratiska krafterna borde de först protestera mot sina maskerade meddemonstranter. Men av Lars Ohly och Per Gahrton lär man inte kunna vänta sig någon ryggrad. DN, SvD, Sydsvenskan, Aftonbladet, DN, SvD
I morgon väntas 8 000 - 10 000 demonstranter inta Malmö för att protestera mot Israels politik. Samtidigt finns en uppenbar risk att så kallade autonoma grupper med aggresiv och hotfull attityd gör livet surt för hyggligt folk. Det handlar i grunden om kriminella och odemokratiska krafter som utgör ett allvalrigt hot mot yttrandefriheten.

Polisen förbereder sig väl och man blir glad att Svenska Dagbladet skriver positiv om polisens taktik och uppmärksammar den så kallade dialogmetoden. Jag hoppas vi slipper vämjeliga påhopp på polisens ingripanden. Varje gång vi läser om övergrepp från polisens sida måste vi rannsaka oss och inse att de som gnäller ofta är sådana som sjäva begår övergrepp på våra fri och rättigheter.

De demokratiska krafter som demonstrerar lagligt i morgon har ett stort ansvar att exkludera de antidemokratiska krafterna. Protestera mot Israels aggression men ta också avstånd från de uslinga som gärna drar på sig masker med det enda uppsåtet att skada poliser,egendom och därmed det demokratiska samhället.

2 kommentarer:

doublecorona sa...

Kommunisterna, socialisterna, nazisterna och muslimerna vill inte förhandla, de vill utplåna - staten Israel. Westberg borde vakna, anti-semitismen är en levande kraft, som närs och trivs inom islam. Den främste judemördaren var "profeten" muhammed själv, som dödade männen i Khaybar/Medina och förslavade kvinnorna och barnen, bara för att de var judar och inte erkände honom som deras "profet".

JG sa...

Det är inte första gången kopplingen och samverkan mellan vissa riksdagspartier och AFA samt extremvänstern blir uppenbar. Den som tiger samtycker heter det ju.