2009-03-20

Konspirationsteorier hör inte hemma på en ledarsida

Claes Arvidsson på Svenskans ledarredaktion ska ha cred för att han är en kritisk röst i försvarsdebatten. Men det är illa när en journalist hemfaller åt sanslösa konspirationsteorier. I förrgår insinuerade Arvidsson på ledarbloggen att Försvarsmakten skulle ha släckt ned den till synes initiarade bloggen Strilaren på Blogger.

Det blir närmast pinsamt när Försvarsmaktens chefsjurist måste dementera Arvidsson egendomliga spekulationer. -Försvarsmakten ägnar sig inte åt att släcka ned enskilda bloggar på Internet. Sådana åtgärder är främmande för myndigheten Försvarsmakten och dess ledning, säger chefsjuristen, Stefan Ryding-Berg.

Arvidsson har gjort bort sig. Det är inte sunt när man engagerar sig så i en sakfråga att man generellt misstänkliggör alla som kan stå som symboler för något man är kritisk mot.

Pressmeddelande från Försvarsmaktens chefsjurist Stefan Ryding-Berg

3 kommentarer:

Torkel sa...

Då borde även Widman få sig en släng av din slev, eller? Även han har reagerat starkt på denna händelse.

Hellre ställa frågan rakt ut och få ett rakt svar från myndigheten än att sopa under mattan, vilket verkar vara den metod du föredrar.

Vilket är sundast och tjänar demokratin bäst?

Per Westberg sa...

Ja namnet på Widmans nya blogg ter sig lite löjligt.

JAg tycker att man ska fråga myndigheten. MEn här var det inte bara en rak fråga. Här var det insinuationer en masse.

Anonym sa...

Varför skulle det här vara en "sanslös konspirationsteori"?

I mina ögon verkar det vara en rätt sansad sådan. Till och med ganska rimlig. Jag vet naturligtvis inte, men det är den bild jag har. Oavsett vad så är det faktiskt lite väl naivt att tro att det här skulle vara så otänkbart att man bara kan avfärda det som en sanslös konspirationsteori.