2009-03-07

Heder åt Skånepolisen


Tack vare Skånepolisen, förstärkt med enheter från andra län, har idag en demonstration mot Israels aggressionspolitik kunnat genomföras. Samtidigt har polisen skyddat ett idrottsevenemang. Insatschefen är ödmjuk och tackar demonstrationsledningen.

När dagen summeras kan vi konstatera att den svenska polisen har en framgångsrik taktik i förhållande till adrenalinstinna, och inte sällan amfetaminpåverkade, dårar som försöker knäcka demokratiska fri- och rättigheter i vårt land.

Dialogpoliser är bra polistaktik, liksom mobilt insatskoncept och civilt gripande men media bryr sig föga om att förmedla bilden av en kompetent poliskår med utvecklad och framgångsrik polistaktik.

Dagens Nyheter tillhör dem som skamset borde hylla polisen efter dagens insatser. I samband med en Reclaim the City-demonstration den 24 september 2008 i Malmö skrev den okunniga ledarredaktionen på DN:
Det är hög tid att sluta dalta med den antidemokratiska vänster som i längden hotar allas vår demonstrationsrätt. Därtill är den alldeles för värdefull.
Idag har vi sett att det så kallade "daltet" resulterar i ett minimum av våld och att demokratiska rättigheter kan utövas. Samtidigt är det dags att höja straffen för brott som våld mot tjänsteman, upplopp, våldsamt upplopp samt ohörsamhet mot ordningsmakten.


Bloggar om

7 kommentarer:

Anonym sa...

Visst polisen gjorde ett bra jobb MEN det är inte bra att maskerade slynglar får klättra upp på polis fordonen och sparka sönder dessa.

Det resulterar bara i att andra kommer att gjöra likadant.
Nä inför nolltolerans mot Afa, och liknande pack.
Vi borde införa jourdomstolar som skulle ha befogenhet att direct döma de som kan bevisas ha gjort brott, i samband med att våra demokratiska fri och rättigheter utövas.
Straffen borde dömas ut direct och ingen av brottslingarna borde få återväönda hem utan GÅ DIRECT I FÄNGELSE utan att passera hemmet och utan att få säga adjö till sina anhöriga det skulle verka avskräckande på PACKET..

Per Westberg sa...

Snabb lagföring är jag mycket positiv till.

Att förstöra polisfordon är naturligtvis otroligt provokativt men är peanuts framför skadade civilpersoner, polismän och marodörer.

Polisens taktik utvecklas givetvis och nästa generation polisbilar har säkert en lucka i taket där man kan plocka ner "jönsar på taket".

Anonym sa...

Visst utvecklar polisen sin taktik men kostnaden för tex. denna insats är inte ok.
Vi kan inte vara reaktiva utan vi måste bli proaktiva.
Ilimar reepalu borde faktiskt göra avbön, han är en stor bidragande orsak till att denna ska. sport tillställning fick sådana konsekvenser för oss skattebetalare.

Jag har inga problem med att vi fördömer staten Israel men vi skall vara noga med att det är staten Israel som fördöms och inte judar.

Jag tycker att man skall försöka hålla isär sport och politik, men vi har tidigare visat vårt missnöje tex. mot Sydafrika när apartheid rådde där, nu börjar faktiskt staten Israel att bli ett problem för alla demokratiska stater....

Per Westberg sa...

Var matchen än spelats, med eller utan publik, hade det blivit protester.

Anonym sa...

Tennis utan publik samtidigt som anarkister gor skadegorelse med polisens tillstand. Sverige tappar kontrollen o nu sa kommer det bara att ga utfor.

Anonym sa...

Vadå "heder" åt polisen. De borde ha skjutit huliganerna med gummikulor så att de fattar att de slår man mot polisen råkar man illa ut. Att ostört och utan påföljd låta huliganer vandalisera polisfordon och misshandla folk är skamligt inte hedervärt. Skäms åt polisledningen!

Anonym sa...

Interessant, at se hvordan denne u-hellige Treenighed af hattedamer og nyttige idoter, rødfacister og iZlamfaciset, altid popper op, når der skal laves balade