2009-03-14

Den marginaliserade Skytte

Göran Skytte måste ha det lite jobbigt när han som kolumnist på Svenskans ledarsida gång efter annan försöker få igång en debatt kring sina åsikter. Men uppenbarligen håller inte konceptet och debatten inskränker sig till några kommentarer på tidningens webbplats och en handfull animerade inlägg i bloggosfären. Det funkar naturligtvis inte att gång efter annan skylla allt dåligt på socialdemokraterna. Inte heller skapas framgångshistorier genom att återkommande och raljera kring en förutvarande ärkebiskop som kan samtala om tro så att folk begriper. Lika lite år ett öppet vittnesmål om kristen tro tillräckligt för att väcka intresse kring den egna personen eftersom sådant av många tyvärr bara betraktas som fromleri. Särskilt om man som Göran Skytte drar in den personliga tron i allt såsom när man ramlar på cykeln eller hur obehagligt det är att åka till kyrkan med en arbisktalande taxichaufför.

Idag har dock Skytte tagit i för allt vad tyglarna håller. Nu delger han oss en text om Malmö som om den vore skriven av norska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensen.

Den moderate riksdagsledamoten Hans Wallmark skrev i förra veckan en debattartikel i Norska Daglbladet där han skrev om det norska Fremskrittspartiets ledare Siv Jensens försök att exemplifiera begreppet islamisering med Malmö. Wallmarks text skulle mycket väl kunna appliceras på dagen inlägg från Göran Skytte: Wallmark skrev:
Som alle andre populister velger Siv Jensen forenkling som metode. Utfordringer og problemer antas å være allmenne, og grupper tilskrives kollektive egenskaper. Hun unnlater å se mangfoldet; istedenfor å bruke begge øynene, lukker hun konsekvent det ene.
Skytte är skrämmande. Särskilt när han skriver:
Jag har blivit hotad med stryk och fått hånfulla miner och kommentarer på arabiska när jag bad en taxichaufför köra mig till min kyrka.
Jag har mött många som åkt taxi till kyrkan och som glatt konverserat med chauffören. Skyttes erfarenhet är knappast allmängods och frågan är om bataljen verkligen hade sin upprinnelse i att Skytte hade kyrkan som slutmål för sin resa. Själv har jag bara varit med om en taxiresa som varit extraordinär. Jag åkte för några år sedan med en medelålders taxichaufför i Jönköping som bara orerarade över alla hemska invandrare. Vid rödljus på Munksjöleden slängde jag till chauffören en femtilapp och gick av.

Skytte är marginaliserad. Han väcker känslor men inte debatt.

SvD Skyttes kolumn, Som att släcka eld med bensin

Bloggar om , , ,

3 kommentarer:

Calle sa...

Det är du som är extremisten här, lika bra att du inser det förr än senare. Skytte slår förvisso in öppna dörrar (hos alla utom liberalerna och vänsteridealisterna), för att det är något som gått fundamentalt fel är majoriteten i Sverige medvetna om sedan länge.

Anonym sa...

Det var faktiskt lite läskigt att höra demonstranterna skrika "Död åt judarna!". Är inte det antisemitism idin värld?

/ k-e

Per Westberg sa...

k / e
Sådana slagord är avskyvärda. De är till och med straffbara som hets mot folkgrupp. JAg utgår ifrån att polisen spanar på detta om det skett.