2009-12-31

Anna Anka gör entré på Aftonbladets ledarredaktion

Aftonbladets ledarredaktion bjuder idag på frågesport. Det är frågor som i allmänhet kan intressera ledarens läsare men en av frågorna förvånar. Man måste rent av fråga sig om där döljer sig en slamkrypare.
Var tillbringade Anna Anka sin barndom?
1. Polen
x. Skåne
2. Hollywood

Alla svaren måste ju vara rätt. Om man får tro Wikipedia, och det får man, flyttade hon vid tre och ett halvt års ålder till skånska Bjuv. Nog måste detta kallas barndom tillbringad både i Polen och Skåne. Vid 22 års ålder flyttade hon till Hollywood och i mångt verkar det även där som hon framlever en barndom.

Men även många av oss andra återkallas till barndomen när vi tittar på Anna Anka. Jag måste säga att inslagen med henne i högsta grad är underhållande. Samtidigt uppstår en dålig eftersmak. I sak är det ju förnedrings-tv i nytt format. Sådan historier brukar knappast sluta lyckligt.

Om man summerar året har Anna Anka satt ett rejält avtryck i politiken. Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren tvingades krypa till korset och fick ordentligt på tafsen av KD-kvinnorna efter att ha uttalat att Anna Anka är en förebild i sitt sätt att utmana den politiskt korrekta debatten. Även partiledaren Göran Hägglund tvingades rycka ut för att sätta saker och ting på sin rätta plats. Partisekreterare Sjögren blev rejält tagen på sängen och avslöjade möjligen omedvetet vilka värderingar som kan döljas hos vissa när det gäller partiets förlöjliganden av jämställdhetssträvanden i allmänhet och genusforskning i synnerhet.

KD borde låta sig certifieras ur genusperspektiv.

Aftonbladets ledarredaktion bjuder på frågesport

Bloggar om

2 kommentarer:

Angelica Karlsson sa...

Jag tänkte samma sak när jag såg svarsalternativen om Anna Ankas barndom :P Fascinerande kvinna det där. Precis som du skriver så är det förnedrings-tv i nytt format (dock riktigt underhållande) och jag tycker synd om hennes stackars barn.

Anyways, tänkte mest önska Gott nytt år! Under dagarna kommer du kunna njuta av ett reportage om tågväxlar.... Jag skickar en länk när inslaget är ute :P

Per Westberg sa...

Jag väntar på reportaget.

Järnvägsväxlar är poesi. Den rörliga delen kallas växeltunga och där rälerna korsar varandra talar vi om hjärtstycke.