2007-11-25

De osynliga

Den senaste tiden har det talats om en osynlig statsminister. Själv har jag kommenterat att man inte heller sett mycket av oppositionen. Jo förresten jag såg Morgan Johansson i en pamflett för Humanisterna i Fokus.

Men nu får vi svaret på vad som sysselsatt Mona Sahlin. Hon har skrivit en debattartikel att serveras DN:s läsare till morgonkaffet. Mona Sahlin avslutar sin artikel:
När statsministern får ordning på sitt regeringskansli och det blir lite lugnare igen behöver han därför ta sig tid för den verkliga svekdebatt som väntar honom och moderaterna. Där kommer vi att finnas!
Men väljarna är nog ganska trötta på svekdebatter. Sakpolitisk debatt och alternativ till det så kallade systemskiftet är nog vad som behövs om Mona Sahlin ska bli nästa statsminister.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 kommentarer:

Mary sa...

Skojig kommentar där. Att oppositionen varit osynlig för att de varit sysselsatta med sin debattartikel. Att bara vara arg och skylla på andra duger inte, man måste ha egna alternativ att komma med. Några sådan har vi sett lite av.

Per Westberg sa...

Man skulle kunna börja att läsa Aftonbladets ledarsida. Där finns ofta konstruktiva idéér.

Calle Fridén sa...

Äh, nu har du väl ändå trampat i alliansfällan Per. Det förekommer en bred debatt inom socialdemokratin just nu om HUR alternativen ska formuleras. Det är ett fegt spel för gallerierna att kräva att oppositionen ska ta ansvar för den politiska agendan.
Fredrik Reinfeldt är en sällsynt blek regeringschef, och det mår inte landet bra av. Faktum är att Sverige skulle må bättre av att ha en stark statsminister, även om det skulle gynna borgarna. Än så länge misslyckas regeringen så kapitalt att man blir rent förskräckt, och det kan knappast vara Mona Sahlins fel

Per Westberg sa...

Men varför inte invänta partiets rådslag och komma med lite kosntruktiva idéer i stället för att stämma upp i en klagokör.