2007-05-29

Kvarnen en kvarnsten


Lunchhaket där jag känner mig mest hemma hade en konstig skylt på dörren idag. Krogen jag tänker på är Bajenhaket Kvarnen på Tjärhovsgatan vid Björns Trädgård.

Texten löd: Stängt på grund av omständigheter.

Svaret på denna egendomliga lapp hittar jag i DN och SvD. Den nästan 100 år gamla anrika klubben mister serveringstillståndet efter att polisen vid ett flertal tillfällen sett att man överserverat gäster och att ordningen varit allmänt stökig. Till saken hör att en av ägarna i höstas också dömdes för häleri efter att ha hanterat färgade sedlar. Och den typen av brottslighet är väl inte direkt utmärkande för de gossar som sjunger i kyrkokören (Leif GW Perssonmetafor). Häleridomen gav kritikerna vatten på sin kvarn.
Det ska rätt mycket till att dra in tillståndet på dessa grunder och det är tragiskt. Självklart är det krögarna som inte skött sig vilket är oansvarigt när man fått möjligheten att driva en så här fin krog.
Söder behöver Kvarnen. Krogen måste snart kunna öppna igen och med rätt ägare borde tillstånden snabbt vara i ordning. En effektiv socialnämnd ser säkert till att kvarnarna inte mal långsamt eftersom. En stängd krog med anor upplevs som en kvarnsten runt halsen på de som vill besöka lokalen.

Andra bloggar om: ,

2 kommentarer:

kyrksyster sa...

Restaurangbranchen är inte så lätt. Den som vill vara ärlig har svårt att få lönsamhet...

Har en son i branchen... han får byta jobb då och då antingen för att han vägrar jobba svart... eller för att krogen slår igen...

Per Westberg sa...

Jag tänker att krogar som är med i SHR är lite justare än andra. Mygel är ju ett orättfärdigt konkurrensmedel.