2007-05-01

Rubriker


Ord kan ha olika betydelser. Nazisterna avvek från det normala skulle man kunna hoppas. Men DN menar givetvis att en nazistsamling utanför domkyrkan i Kalmar avvek från platsen efter att ha fått skrika orden avskräde och avskum.
Det är tråkigt men förståeligt att mediauppmärksamheten vänds mot sådana här händelser under de politiska manifestationerna den 1 maj.
Förhållandena var liknande förra året då jag bland annat skrev:
Jag noterar att Aftonbladet, DN, Svenska Dagbladet och Expressen har samma vinkling när det gäller de socialdemokratiska 1 maj-tågen. Det handlar inte, som det borde, om nya politiska utspel från Göran Persson eller något av de andra statsråden. Dessa tidningar toppar nyheterna med en sådan pseudohändelse som att några få ungdomar visat ett plakat i Tyresö där SSU-ordföranden Anna Sjödin talat. På plakatet stod "Vi minns Crazy Horse - Gör du? Avgå!". Endast Göteborgsposten har ett annat upplägg i sin bevakning av 1 maj-tågen men givetvis har även den tidningen en artikel om opinionsyttringen i Tyresö.
Förra årets opinionsyttring var givetvis inte så tragisk som dagens mötet i Kalmar men den visar på att intresset för den politiska vardagen inte är så stor.

Inga kommentarer: