2008-04-18

Bra med restriktiv alkoholpolitik

Äldre- och folkhälsominister Maria Larsson (kd) skriver idag på SvD Brännpunkt att den svenska restriktiva alkoholpolitiken ligger fast.

Det senaste årtiondet har man kunnat känna oro för hur en borgerlig regering skulle formulera alkoholpolitiken. Från kretsar som brukar definieras som nyiberala har man anat att populistiska infall skulle kunna leda till att politiken överger kampen mot överkonsumtion av alkohol.

Men med dagens korta kärnfulla artikel visar Maria Larsson på att strävan fortfarande är att minska alkoholskadorna genom en restriktiv alkoholpolitik. Inte minst finansministerns löfte om ökade ansla till tullen är en tydlig markering.

Möjligen skulle Maria Larsson kunna göra en lite starkare markering till Systembolagets försvar. När vi glömt de köttfärsfuskande ICA-köpmännen kommer de naturligtvis återigen börja propagera för att få sälja alkohol. Ingen kommer att bli gladare av att dra hem en bag in box av märket ICA:s lantvin - enligt konceptet ICA:s egna varor (proviniens okänd) . Tvi vale!

Andra bloggar om

Inga kommentarer: