2008-04-29

Webbhålet

Jag reser rätt mycket i landet och brukar därför göra svep på landsortstidningarnas webbplatser. Det är alltid bra att veta vad som är aktuellt på en ort när man träffar folk. Men just nu befinner jag mig i ett webbhål - den vackra staden vid Vätterns södra strand. Jönköpingsposten - Smålands Allehanda har nämligen ingen webbplats med nyheter och därför är det svårt att hålla koll på vad som händer i landshövding Lars Engqvist ståthålleri.

Om man är ambitiös kan man givetvis få en liten överblick genom att klicka in på SR Jönköping och det vore orättvst av mig att inte nämna den enkla nyhetssajten J-nytt. Men tänk om man ändå kunde läsa Jönköpingsposten webbmotståndets sista bastion.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Per! Jag håller med dig att JP behöver komma ut på webben och pröva sina vingar. M.V.H Magnus från Metropoolen Tenhult.

P.s Tack för en bra och matnyttig föreläsning igår!!

Per Westberg sa...

Tack Magnus
Jag passerade nyss Tenhult.

Det var roligt att träffa er allihop under ett par dagar. Att vädret var bra och att alla människor var på topphumör har gjort denna vecka till en mycket bra vecka.

Idag fick jag en bok om Jönköpings elektricitetsverk och Jönköpings spårvägar. Det var en verkligt trevlig present.

Stig-Göran Fransson sa...

Jag bor i webbhålet som omfattar en hel del av Jönköpings län där Hall-pressen dominerar. Jag är besviken på denna tidningskoncern som verkar leva i gårdagen.

Per om du vill veta lite av det som händer runt Vetlanda och Sävsjö så kan du kolla på http://www.hemsidan.net/

Per Westberg sa...

hemsidan.net ska jag ha koll på. Jag hade ju besök på kontoret av några barn från Korsberga häromdagen.

Min vän mediadirektöern tycker att JP är bra. Han skrev: ...tycker JP är beundransvärd också av ett annat skäl än att den saknar nyhetswebb. JP med syskon i Hallpressen är väl landets enda kvarvarande dagstidningar i fullformat, vad jag vet. Och Värnamo Nyheter har till och med en ren annonsförstasida utan någon som helst redaktionell text. Kan Nordens största tidning Helsingin Sanomat så kan vi, säger ägaren. Starkt och konsekvent!,

Christian Thomasson sa...

Håller med om det som mediadirektören säger. Broadsheet dvs fullformat är ett helt överlägset format med stil och klass. All heder till Hallpressen för att de inte trampar ner sig i tabloidträsket.

Den stora tidningen Politiken i Danmark är Broadsheet och har fått pris för sin fina design.

Att ha en framsida med bara annonser som VN och HS är spännande och intressant.

Exemplen ovan visar att Broadsheet inte är ute, som vissa tidningshus hävdar.

Synd bara att inte Skövde Nyheter fick vara kvar...

Dessutom finns ju en praktisk aspekt av fullformat; att slå in blommor i tidningspapper fungerar suveränt med broadsheettidningar;-), tabloiden är för liten..