2008-04-25

Opinionsundersökningar jäsp

Så får vi då en ny opinionsundersökning. Denna gång ökar oppositionen sitt övertag och socialdemokraterna, vänsterpartiet och miljöpartiet får tillsammans 56,3 procent. De fyra borgerliga partierna summeras ihop till 40,3 procent.

Har det då hänt något nytt i politiken annat än att Mona Sahlin skrivit ett kort kärnfullt brev till Reinfeldt om att han måste uppmärksamma de politiska dissidenternas situation i Kina. Detta har han gjort och som alla inser skulle han ha gjort detta oavsett om han fått ett brev eller inte.

Min skepsis mot opinionsundersökningar kvarstår. Jag vill höra intervjuer med Ivar 49 som röstade på moderaterna men som nu blivit socialdemokrat.

DN

Andra bloggar om

1 kommentar:

Per sa...

Det är ganska kul att kolla blogglänkarna från DN:s och SvD:s artiklar om olika opinionsundersökningar och försöka gissa vilka åsikter en given bloggare har bara på den titel eller ingress som syns på tidningens hemsida. Numer kan man vara helt garanterat bombsäker på att alla titlar i stil med "Opinionsundersökning, Jäsp" eller "Bah! Humbug!" är skrivna av bloggare med sina fötter stadigt planterade till höger, något som inte var sant i augusti 2006. På den andra kanten har man fortfarande inte lärt sig skriva.