2009-08-14

Lars Keppler är en man

Efter att idag ha lyssnat på P1 Studio Ett får jag intrycket att Lars Keppler nog mer är Alexander än Alexandra. Kanske är det inte en slump att författarpseudonymen bestämt till ett mansnamn
Det har varit mycket debatt de senaste dagarna om författarpseudonymen Lars Keppler och om det realiter inte handlar om en framgångsrik marknadsföring när förlaget lanserar en pseudonym. Författarduon Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril "avslöjades i veckan och förklarar nu att förlaget "absolut inte" ville lansera en författare under pseudonym.

Min egen reflektion är att det ju inte går att lansera en bok med författare med så krångliga namn som Alexandra Coelho Ahndoril och Alexander Ahndoril. Alexander hade varit tvungen att ta tillbaka sitt gamla namn - Gustafsson.

Idag framträdde de i P1, Studio Ett, och berättade hur de skrev succéboken Hypnotisören. De sitter visst bredvid varandra och framställer ofullständiga meningar som författarkompisen och äkta maken/makan förfärdigar. Detta låter väldigt intressant och skulle vara kul att se i verkligheten -rena improvisationsteatern. Om radiosamtalet är signifikant för skrivandet är det Alexander som har sista ordet. Ideligen avbröt han sin hustru och författarkollega. Han verkar klart ivrig den mannen.

Bloggar om

Inga kommentarer: