2009-08-16

Vissa amerikaner är hårda mot kommunister som Obama

Här i Sverige verkar alla tro att president Barack Obama fixar allt till det bättre. Svårigheterna i det får man klart för sig om man följer rapporteringen kring den sjukvårdsreform som han skisserat. Presidenten vill inför ett utvidgat försäkringsskydd för alla amerikaner vilket innebär obligatorisk försäkring för barn och stimulanser för dem som nu är oförsäkrade.

Men motståndet är hårt. Och uppenbarligen är många amerikaner också hårda mot sådana här "kommunistfasoner". Man blir alldeles matt när man i DN läser följande referat från ett town hall meeting:

En späd kvinna uppmanade Mollohan [demokratisk kongressman] att se till att reformen genomförs snabbt: – Jag har en tonårsdotter som är svårt sjuk i reumatism. Hennes behandling kostar tusentals dollar i månaden. Jag fasar för hur det blir när hon blir vuxen. Hon kommer aldrig att kunna teckna en egen sjukförsäkring, inget försäkringsbolag vill ha henne som kund.

Kvinnan fick svar på tal av en ung kortklippt man i välstruken blå skjorta: – Varför ska jag betala skatt för din dotter?

Personer med en grundhållning som liknar den som den unge mannen gav uttryck för finns även i Sverige. Jag har hört dem men sådan här mörka åsikter brukar bara uttalas mellan skål och vägg. Det är skrämmande.

3 kommentarer:

feminix sa...

Här håller jag helt med dig! Vi behöver känna oss som ett enat folk, med gemensam kultur och religion, för att känna solidaritet med alla invånare. I en splittrad befolkning, "mångkulturell" som det kallas, blir tendensen att man bara känner solidaritet med sin egen folkgrupp. Så är det i alla länder med blandad befolkning och tyvärr nu även i Sverige.

Per Westberg sa...

Nej
Solidariet känner man med andra människor. När man möter människor förstår man dem.

Anonym sa...

"Varför ska jag betala skatt för din dotter?"

Verkligheten är värre!
Vad ger dig rätt att med VÅLD konfiskera min egendom för att försörja din dotter?

Skatt är stöld!