2008-02-01

Det ska fan vara teaterdirektör


-Det ska fan vara teaterdirektör, skrev August Blanche i sin komedi "Ett resande teatersällskap" - 1848. Samma sak gäller uppenbarligen hos den mer stationära ensemblen vid Kungliga Dramatiska teatern i Stockholm.

Dramatenchefen Staffan Valdemar Holm är enligt SvD.se syrak på Kulturnyheterna i SvT. Kulturnyheterna har nämligen berättat att Holm plockar ut dubbla löner när han regisserar pjäser på teatern han är chef för. Eftersom Holm nu känner sig utpekad som fifflare överväger han att stämma SvT.

Det är lite förvånande att Holm tar så illa vid sig. Om man har det tuffa och viktiga jobbet som Dramatenchef borde man tåla lite insinuanta inslag på TV. Små stormar har han klarat förut. Vad är detta i jämförelse med Persbrands avhopp?

Att stämma SvT verkar fruktlöst eftersom de inte farit med osanning.

Jag tycker det är bra att Dramatenchefen regisserar ibland. Självklart ska han ha betalt och eftersom detta är i enlighet med anställningsavtalet är det inget att snacka om. Staffan Valdemar Holm är ingen fifflare och han borde kunna sitta lugnt i båten fram till juni 2009 då han slutar. Det är utomordentligt hedrande för Dramaten att Staffan Valdemar Holm till och med varit inne på Kungliga Operan och regisserat Wagnerföreställningen Nibelungens ring. Noteras bör att han då varit tjänstledig från Dramaten.

Ingen skugga över Staffan Valdemar Holm. Men han borde sitta i båten.

DN, Dramatenchef vill få reporter sparkad

Andra bloggare om

3 kommentarer:

Anonym sa...

Holm spelar över, precis som dramatenskådespelarna på scenen.

Per Westberg sa...

Jo så är det nog och sannolikt måste teaterdirektören införa vissa inslag från dokusåpan för att hålla igång kulturdebatten.

Per Westberg sa...

Jag tycker inte att det stämmer att påstå att det kristna perspektivet är marginaliserat i samhällsdebatten, ofta förlöjligat och helst förpassat till en mycket privat sfär. Att Sturmarkarna i de så kallada Humanisterna uttrycker sig i den stilen är inte representativt för det allmänna debattklimatet.

Däremot är många kristna bra på att kritisera varandra och förklara att andra kristna har fel. Det är ett nyttigt inslag i samtalet om tron.