2009-10-10

Göran Skytte bearbetar stressen

Så äntligen en sådan där perfekt lördagsmorgon. I en sådan ingår att läsa Göran Skyttes krönika på Svenskans ledarsida och förundras över hur förutsägbar han är. Vackert berättar han att han sitter och skriver i ett nunnekloster i östra delen av italienska Ligurien. -För varje dag och för varje timme känner jag hur friden lägger sig över hetsen och stressen. Det viktiga vinner över det oviktiga, skriver Skytte.

Men Skyttes stress verkar inte gå över och det blir tydligt när han skriver krönika. Skyttes hat över socialdemokratin kan han inte bearbeta och det verkar nästan bli patologiskt när han lyckas koppla alla negativa företeelser till just sossar. Det är egendomligt att inte ens klosterliv kan få honom i harmoni.

Denna gång skriver han om det egendomliga faktum att Svenska Spel, genom styrelseordföranden Margareta Winberg, bjudit in till en exklusiv fest för samhällseliten på Casino Metropol med sjurättersmeny, musik, underhållning och gratisspel. Självklart sätter Skytte likhetstecken mellan festen och det faktum att Winbergs är socialdemokrat. Att hon är utnämnd av regeringen och svarar inför denna bortser han givetvis ifrån.

Det lustiga är att om detta jippo på Metropol regiserats av en av Skyttes vänner och hade kritiken kommit från vänsterhåll hade Skytte med draget vapen försvarat jippot.

SvD, Heller Eden än Winbergs spelhåla

3 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Göran Skyttes krönika beskriver är väl den vandrande fågel som anpassar sig till sin omgivning.
Men som Du påpekar så är det nuvarande Regering som lämnat uppdraget Svenska Spel till Margareta Winberg.
Göran Skytte är en ofta sedd gäst på pensionärsorganisationers sammankomster.Undrar om han får jobbskatteavdrag?

Wadis sa...

Lustigt med alla som likt retade tjurar hetsar mot allt vad Göran Skytte säger - och säger han det inte, så vad han egentligen tänker, eller tycker, eller en gång tyckt. Enda anspelningen till socialdemokraterna var väl detta (s) efter Winberg, stämmer väl ganska bra, eller ?

Per Westberg sa...

Skytte kan bara inte låta bli att se sossar som roten till allt elände han ser. Det är liksom predestinerat och blir i längden en smula löjligt. Ja till och med patologiskt.