2009-10-08

Riksdagsledamöter ser spöken

Missa inte Folkpartiet i Nacka som träffande kritiserar två moderata riksdagsledamöter som skrivit en konstig motion till Riksdagen - Låt kungen granska tv-programmen är rubriken på Folkpartiet i Nackas underbara text

Man tar sig för pannan när man läser om moderaterna som Jan R Andersson och Peder Wachtmeister som påstår att SVT:s nyhetsprogram färgats under Socialdemokraternas tid vid makten och sedan inte återgått till en neutral rapportering. Läs motionen som helt saknar saklig argumentation på denna länk. Det är fullständigt obegripliga påståenden och det vore nog ganska svårt att bevisa denna omständighet.

Motionens svepande påståenden är lika dumma som att påstå att SVT Aktuellts nyhetsankare Karin Hübinette skulle präglas i sin yrkesutövning av att hennes mor var moderatpolitiker och att hennes syster Hillevi Engström är moderat riksdagsledamot. Frågan är om inte Pelle Edin med sin frireligiösa uppväxt smyger in kristen förkunnelse. Men utifrån denna svepande och ogrundade motion är Hübinette och Edin socialdemokratiska språkrör.

Det är rätt allvarligt att riksdagledamöter ser spöken.

Motion 2009/10:Kr260
SvD
Bloggar om

5 kommentarer:

Leif Ekstedt sa...

Ja det är väl inte konstigt,att det förekommer snedträffar även i ett så balanserat parti som Moderaterna?
Nu gäller det för S V MP, att försöka ta poäng på detta.
Jobbskatteavdraget kan de ju egentligen inte ta poäng på numera. Enbart på det fjärde steget ,som jag själv anser vara ett snedsteg.

Hansa sa...

Jag håller inte med dig. Valet av frågeställningar, frågor som inte ställs, attityd från programledare gentemot borgare kontra socialister etc. sker helt uppenbart från ett vänsterperspektiv.
Det har dock nog varit värre, innan bloggarnas tid, bloggarna som inneburit en revolution i alternativ politisk analys.
Här är ett kul exempel från valrörelsen 2006http://www.youtube.com/watch?v=rtMAQRofRK0&feature=player_embedded

Per Westberg sa...

Leif
God analys som vanligt.

Hansa
Man ser vad man vill. Berlusconi ser något han också. Det är där den kusliga likheten dyker upp.

Hansa sa...

Varför fixera sig vid Berlusconi? Kan man inte nämna Chavez åtminstone någon gång som exempel på genomkorrumperad mediakontrollerare?
Det kommer dock inte hända ironiskt nog för att det fortfarande sänds hyllningsprogram om Chavez på SVT. Lars Palmgren Ekots korre i Sydamerika får något utslätat och förlåtande i tonen när han rapporterar om Chavez marsch mot en fullfjädrad diktatur, men brinner starkt av indignation när han hojtar om Panamas nuvarnde predikament.

Calle Fridén sa...

Som fackligt aktibv har jag många gånger vridit mig av ilska över att alliansen kommer undan så lindrigt. Och det kanske är det bästa betyget på eventuell opartiskhet - att bägge sidor anser sig förfördelade.