2009-10-05

Skärp upp kring alkoholtillstånden

För några veckor sedan talade jag med en pensionerad polisman i Glasgow. Han hade varit ridande polis och tjänstgjort vid många fotbollsmatcher. Fotboll gillade han inte men han var glad att stöket kring fotbollsmatcher avtagit på senare år. Hans förklaring var enkel. -Numera säljs ingen alkohol inne på arenorna och vi ingrep ute på stan om vi ertappade fans med att dricka, förklarade han.

Svenskan gör idag en granskning av alkoholservering i samband med fotbollsmatcher. Operative chefen för Stockholmspolisen Christian Agdur säger att ju mer tid och möjlighet man har på sig att hälla i sig alkohol, desto stökigare blir det på matcherna.

Tillståndsutskottets ordförande Marie Ljungberg Schött (M) ser inga problem med vare sig alkoholservering på Stadion och Söderstadion liksom folkölsförsäljning. -Det har slagit väl ut, säger hon.

Tragiskt att politiker inte kan lyssna på polisen som sannolikt har en större känsla för detta än andra. Folköl kan tyckas som en baggis men sanningen är att den som redan är på kanelen kan pimpla folköl just för att förstärka eller behålla sin berusning. Tyvärr är det ju också så att det är relativt många i publiken som också tagit centralstimulantia och annan narkotika. Att folk som springer in på plan, slåss, bränner av bengaler och kastar föremål är nyktra är det nog bara Marie Ljungberg Schött som tror.
SvD,
SvD
Bloggar om

2 kommentarer:

BengtO. sa...

Tråkigt är det ju också att stadsstyrelsen envisa med att tillåta långa öppethållningstider på stadens krogar. Öppet till 2400 skulle räcka mer än väl. Vi som bor på Söder vet vad vi talar om. Åtminstone jag ;-)

Per Westberg sa...

Ja det är obegripligt att servering till 05.00 ses som en frihetsfråga. Att det betyder fler misshandelsfall och grövre våld verkar man blunda för.