2009-10-29

Nu ser vi biverkningarna av influensavaccinet

Jag tror mig se en hitintills okänd biverkan av influensavaccinet. Hockelyag som vaccinerats förlorar.
Tidningarna har idag skrivit om hur Leksands IF:s lagläkare, doktor Ronny Borelius, kvitterat ut doser av influensavaccin under förevändning av att det skulle användas på riskgrupper. I stället verkar det som spelarna i hockelaget fått sig en injektion. Att verkliga riskgrupper i Leksand ännu inte fått vaccin gör det naturligtvis anmärkningsvärt.

Men i Norra Västerbotten läser jag hur vissa av spelarna i Skellefteå AIK också vaccinerats. Lagläkaren, doktor Karin Granberg, säger att hon tagit överblivna doser från vaccinering av riskgrupper. Om inte dessa använts hade de förstörts.

Intressant berättelse som kanske är sann.

Men frågan är om vi nu inte sett en biverkan av vaccineringen. I söndags spelade Leksands IF mot Sundsvall. Man förlorade med fyra mål mot tre. Nu i kväll var Färjestad BK på plats i Skellefteå och spöade hemmalaget med 4-0. SIC!

SvD, DN, DN, Sportbladet

Bloggar om , ,

3 kommentarer:

Just nu sa...

... det kan ligga något i din analys.
Är just nu uppe i Ske-å och halva släkten har vaccinerat sig idag. Ingen tillhör riskgruppen men vaccin fanns överblivet på vårdcentralen så de välkomnades. Vilka biverkningar som framträder hos de mina är ännu inte helt klartlagt men dagens förslust sved :(

Fredrik

Inger sa...

Det brukar bli vaccindoser över då vaccinet blandas på våprdcentralerna och inte som säsongsinfluensan där det kommer färdigblandat. När man brutit förpackningen håller måste vaccinet ges inom 24 timmar.

På vår vårdcentral försöker vi ge riskgrupper överblivet vaccin, men skulle vi ha några sprutor över ändå vaccinerar vi icke risk personer. Jag skulle aldrig någonsin kunna tänka mig att hälla ut vaccinet i slasken.

Att vaccinera hockeyspelare mitt i natten betyder dock att läkaren inte väntat tills dagen efter för att se om någon riskgrupps person kunnat få det. Något märkligt faktiskt.

Anonym sa...

Har väl ingen betydelse då riskgruppen för allvarliga följder ligger mellan åldersgrupperna 18-35 ca. Helt naturligt om du frågar mig, spädbarn och äldre tar detta virus bättre än dessa grupper. Så vad e problemet? Hockeyspelarna lär vara inom detta åldersspann..
-Peter