2007-12-18

Moderat (ett s)-politiker kan bli kommunalråd 3.0


UPDATE: Kungälvsposten berättar att moderaterna nominerar 39-årige Anders Holmensköld, för närvarande ordförande i barn- och utbildningsnämnden, som som nytt kommunlaråd i Kungälv.
I kväll har moderaternas fullmäktigegrupp i Kungälv möte. Kungälvs kommunalråd Bengt Gustafsson lämnar den 15 januari 2008 sitt uppdrag (Västnytt) och moderaternas fullmäktigegrupp är de som nominerar ett namn som sannolikt vinner majoritet i kommunfullmäktige den 7 februari.
Jag håller tummarna för att man enas kring Maria Abrahamson 36 år (med ett "s" till skillnad från SvD:s Maria Abrahamsson). Det finns ju flera kandidater.
Maria är aktiv i hästnäringen, moderat gruppledare i Kungälv och ledamot i Regionfullmäktige i Västra Götalandsregionen. Hon är kyrkopolitiker med uppdrag i församling, stiftsfullmäktige och Kyrkomötet. Maria beskriver sig själv som envis och uthållig och möter dagen med en stor portion energi.
För Maria är ingenting omöjligt. Hon söker ständigt nya vägar och är extremt processorienterad. Hon tillhör helt klart en ny generation kommunpolitiker. Nya arbetsformer och arbetsmetoder är aldrig främmande för Maria.
Bestämmer man sig för Maria i Kungälv kommer Kungälv att vid sidan av Bohus- och Carlstens fästningar och Göteborgskex få ett kommunalråd i version 3.0.
Min versionsförteckning över kommunalråd är:
Kommunalråd 1
Hjalmar Mehr (s), Stockholm, borgarråd 1.0
Kristina Axén Ohlin (m), Stockholm, borgarråd 1.2
Saknar versionsangivelse
Lars Törnman, (Kirunapartiet), Kiruna, kommunalråd 0.0 (ingen release på grund av många buggar)
Kommunalråd 2.0
Ilija Batljan (s), Nynäshamn
Stig Henriksson (v), Fagersta
Ny version kommunalråd 3.0 släpps 2008
Maria Abrahamson (m)
___________________________________
Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Per!!