2007-12-07

Räfst och rättarting och Café Norrköping.

ICA:s kris är förorsakad av fyra butiksledningars bristande moral och kompetens. Det handlar om handlare som säger att de tar ansvar. Ett ansvarstagande som är intet värt eftersom de sitter i orubbat bo och fortsätter i samma värv.

Det är därför glädjande att se att ICA är ett ansvarsfullt företag och att koncernchefen Kenneth Bengtsson enligt SvD kommer att ha räfst och rättarting. - Jag har försäkrat mig om att ICA-handlarnas förbund kommer att ompröva medlemskapen för de fyra berörda handlarna i Nacka, Södertälje, Haninge och Botkyrka. Man kan inte vara ICA-handlare om man inte är medlem i ICA-handlarnas förbund, säger Kenneth Bengtsson. Ytterst handlar det ju om att MAXI-skandalen inte får spilla över på hårt arbetande köpmän runt om i vårt land. Om detta vittnar MAXI Icas butikschef i Ystad i Sydsvenskan.
Läs även Dagens Industri

MAXI-handlarna må vara duktiga på att kränga varor men när det gäller krismedvetenhet och mediavana saknas nog vissa komponenter. Dagens häftigaste citat är avslöjande och tillskrivs Janne Josefsson i SvD:
Men jag var in i det sista nervös att det inte skulle hålla hela vägen. Jag träffade butikschefer som pratade med mig om god köttkvalitet. Jag tänkte: Det är inte Cafè Norrköping de pratar med. Det är Uppdrag Granskning.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: