2008-03-07

Dramaten - Polisen / 1-0

När professor Marie-Louise Ekman, född Fuchs, nu utnämnts som kommande chef för Dramaten hörs överväldigande positiva kommentarer från namnkunniga skådespelare. Allt snack om ålderdiskriminering kommer på skam när regeringen beslutar att en 65-åring ska ta plats som chef för nationalscenen.

En liten lustig detalj är att regeringen utser teaterchef medan Dramatens bolagsordning påbjuder att styrelsen utser en VD för bolaget. Traditionellt har VD och teaterchef varit samma person och det lär väl bli så även nu.

Tänk så roligt det vore om Sveriges polismän skulle komma att applådera utnämningen av en ny rikspolischef. Men jag misströstar och tror inte på ett sådant under. De senaste dagarna har företrädare för Sveriges duktiga poliser inte riktigt hållit måttet och varit tjuriga. Läs här, här och här.

Och media missar att överdirektören Ann-Begler lämnar polisen och tillträder en tjänst i regeringskansliet. Fram till att en ny rikspolischef utnämns är länspolismästaren Seppo Wuori tillförordnad överdirektör vid Rikspolisstyrelsen.

Kanske är Dramaten ändå inte ett lika svårskött fögderi som polisen. Detta förvånar mig. Poliser är ju vanligt folk. Dramatenskådisar är inte riktigt dussinmänniskor och vi vill inte att de ska vara det heller.

SvD, Ekman lockas av det okända

DN, Min pjäs heter Dramaten
Läs även andra bloggares åsikter om ,

Inga kommentarer: