2008-03-05

Löjligt


I dagens SvD Näringsliv annonserar ett antal privatpersoner med påstått borgerliga värderingar med budskapet att Fredrik Reinfeldt måste bytas ut för att åstadkomma en valseger vid nästa val. Men man kan väl knappast ta en sådan här annons på allvar. Det känns som några entusiaster som kastar bort pengar på en annons av föga värde.

Mest pinsamt för skribenterna är att de för fram Maud Olofsson som personen som ska rädda en borgerlig valseger. Detta kan nog knappast kännas hedrande för Maud Olofsson och sannolikt har skribenterna inte ens rätt i sak.

Om man nu är så engagerad i politiken så att man lägger pengar på en halvtafflig annons borde man inse att man endast kan påverka genom ett engagemang i partipolitiken. Att skriva annonser är otroligt naivt.

Om man granskar annonsen är det svårt att hålla sig för skratt. Här är utfall och alla håll och visst är det roligt att läsa om akademiker som "endast undantagsvis har anknytning till verkligheten".
Det skulle var roligt att veta var dessa personer funnit varandra och hur texten tillkommit. Man kan nästan tro att det är ett alster efter en blöt kväll.
Av denna annons blir ingen glad. Inte Reinfeld, inte Maud Olofsson och inte Mona Sahlin. Den enda som blir glad är ekonomichefen på Svenska Dagbladet som får en annonsintäkt.
Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: