2008-03-18

Varför gråta över spilld mjölk


Bild: Halmstads stadsvapen med sin sköldbärare
Två privatpersoner har sökt varumärkesskydd hos Patent- och registreringsverket (PRV) på namnen Halmtad Arena. Problemet är bara att detta namn används av kommunen på den idrottshall som man började bygga i höstas. Nu är kommunen beredd att processa för att få rätten att använda namnet som ska vara helt klar för användning sensommaren 2009.

När jag googlar lite ser jag att en av de personer som sökt varumärkesskyddet i höstas var inblandad i en liknande affär. Den gången rörde det rätten till varumärket PopQuiz och där var det Harrys pubar AB som han ville ha betalt av. Hallands Nyheter skrev i höstas att "varumärkesregistreraren" tidigare försökt men misslyckats med att lägga under sig rätten till namnet "After work".

Det är knappast några ljus som gör på detta sätt och från kommunen bör de inte höra ett ljud. Å andra sidan spelar väl namnet Halmstad Arena ingen roll. Det finns ju numera knappast några större idrottsanläggningar som har ortnamn som förled. I stället kommer väl den nya anläggningen i Halmstad att heta något i stil med Gesslehallen, Duni Arena, Pilkington Place eller Getinge sportvy.

Inga kommentarer: