2008-03-26

Stämmer det att Kappa stämmer Bajen

SvT Sport uppger att det italienska klädföretaget Kappa stämmer Hammarby fotboll på det anmärkningsvärt höga beloppet 28 774 000 kronor. Bakgrunden är att man menar att Bajen brutit avtalet med sin huvudsponsor, ett avtal som skulle gälla hela 2009. Denna säsong spelar Bajen i Nike.

-De /Kappa/ anser uppenbarligen att vi brutit mot vårt avtal och vi i vår tur anser att de brutit mot det genom att inte leva upp till sina leveransåtaganden i form av kvalitet och kvantitet, säger Hammarbys vd Henrik Appelqvist i Bajens pressmeddelande.

Det känns väldigt skakigt detta. Det är ju ovanligt att stora företag stämmer varandra i tvistemål och sådana beslut brukar vara mycket väl underbyggda. Dessutom är det lite förvånande att denna typ av avtal hamnar i tingsrätten. När man talar om avtal i den storleksordning som ett huvudsponsoravtal utgör är det inte ovanligt att tvister ska avgöras av skiljemän.

Denna process lär ta tid om man inte gör upp i godo bums och det finns anledning att känna oro. Ett stort klädföretag som vill skapa en position på den svenska marknaden drar sig sannolikt i det längsta för att exponera sig i ett negativt sammanhang om man inte känner stark övertygelse att vinna framgång. Och även om man vinner framgång skapar man dåliga framtida relationer till en stor del av fotbollssverige.

Det ska bli spännande att småningom se vad Kappa har på fötterna :) och hur substansen ser ut i Bajens genmäle. Nu gäller det att hålla tummarna och hoppas att Kappa är ute och cyklar men jag är pessimistisk.

Det skulle vara kul att se rättens ledamöter testa Kappas fotbolssdojor.

Hammarbys pressmeddelande

SvD, DN, Sportbladet, Sydsvenskan

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

3 kommentarer:

Anonym sa...

Nedflyttning, klapp klapp klapp.
Nedflyttning, klapp klapp klapp.
;-)

Per Westberg sa...

Men Frasse
Ring Borås tingsrätt i morgon och kolla om inte Umbra stämt Elfsborg.

JAg funderar på om Hammarbys logistikproblem med utrustningen kan bero på att Kappa anlitat Ellos.

Förresten. Pulsen vad är det för något? JAg trodde att jag såg samma kille i Elfsborg hela tiden men Pulsen var visst en sponsor.

Anonym sa...

Bajen kommer att behöva all hjälp de kan få
efter Kappas stämmning. Jag upptäckte www.mikrosponsring.se, där kan vem som helst sponsra typ Sulans strumpor
eller Söderstadionsmålstolpar. Kanske kan vi få ihop de 28 millarna?