2008-11-28

Dagens dråpligheter

Konditori Eclair
Kollegan superspecialistjuristen var på konditori Eclair idag. Hon har varit borta från jobbet ett tag så jag passade på att fylla hennes tygkasse med nya domar och beslut från Regeringsrätten och Svenska kyrkans Överklagandenämnd.

Hon tog sin "tråkiga och icke stöldbegärliga" tygkasse och ställde i ett hörn på konditoriet samtidigt som hon tog plats i kön. Strax innan hon ska beställa kaffe och biscuit ringer det på hennes mobiltelefon. -Jo hallå, det är från konditori Eclair, hörde hon i andra ändan. -Du har glömt din tygkasse på konditoriet, berättade en serviceinriktad sockerbagaranställd.

-Nej. Jag står i kön berättade kollegan samtidigt som hon såg en servitris hålla upp hennes kasse.

Konditori Eclair verkar vara ett bra ställe. Jag ska gå dit och äte en semla.

Säkerhetskontrollen på Arlanda
En annan dråplighet utspelade sig i veckan på Arlanda där det pensionerade hovrättsrådet vid Hovrätten över Skåne och Blekinge skulle passera säkerhetskontrollen på Arlanda på väg hem till Österlen. Sedan en tid tillbaka måste vi herrar även lägga ifrån oss kavajen för röntgenbehandling. Det är intet annat än att man känner sig fånig när man får ta av sig skorna, dra ur livremmen och stå i bara skjortan samt lyfta ur samt öppna datorn för att kunna passera kontrollen.

Det pensionerade hovrättsrådet tyckte att det var knepigt att det skulle behövas tre korgar för att lägga portfölj, skräddarsydd kavaj och rock genom röntgenapparaten. -I Skåne har vi stora korgar, råkade han undsläppa sig. Väktaren uppskattade inte kommentaren och muttrade något i stil med: -I Skåne är allt visst väldigt stort. Det korrekta och hövliga hovrättsrådet replikerade: - Nej, i Skåne, är det lagom.

Bakom hovrättsrådet stod en radda skåningar som utbrast i skratt.

Även Stockholmare uppskattar sådana kommentarer.

Inga kommentarer: