2008-11-16

Det är ordning på Medis

För drygt ett år sedan prövades serveringstillståndet på Restaurang Kvarnen på grund av påstådd överservering och då en av de dåvarande delägarna dömts för häleri. Både länsrätten och Kammarrätten beslutade att tillstånden skulle få finnas kvar. Det var bra och tyder på att krogarna funkar.

Nu prövas dock åter tillståndet för Kvarnen liksom Snaps och Göta Källare. Alla krogar runt Medborgarplatsen. Bakgrunden enligt tillståndsenheten på socialförvaltningen är ett antal polisrapporter om omhändertaganden enligt lagen om omhändertagande av berusade personer som gjorts på eller utanför de tre restaurangerna. Enligt SvD.se är dock LOB-rapporter ett tveksamt underlag för beslut om att dra in utskänkningstillstånden. –Att sätta likhetstecken mellan Lob-ingripanden och överservering går inte generellt att göra, överservering kan vara orsaken men behöver inte vara det, säger Patrick Widell, chef för närpolisen i Maria på Södermalm till SvD.

Jag måste säga att det känns rättsosäkert att krogar runt just Medborgarplatsen ska behandlas annorlunda än andra krogar i stan. Saken är ju att Medborgarplatsen är ett område som övervakas extra noga av polisen. Därmed ligger det också närmare tillhands att polisen gör ingripanden. Detta betyder inte med automatik att krogarna missköter sig. SvD

Läs även andra bloggares åsikter om

Inga kommentarer: